Activa’t Inca farà un seguiment de les mesures que apliqui l’Ajuntament d’Inca per a augmentar la seguretat les zones comercials

25 març 2024

Augment de la policia al carrer, la millora de l’enllumenat públic i càmeres de videovigilància a les zones de vianants i d’aparcament són algunes de les propostes dels empresaris de comerç d’Inca per augmentar la seguretat a la ciutat.

El passat divendres va tenir lloc la reunió amb el batle d’Inca que més de 50 empresaris de comerç sol·licitaren el passat 26 de febrer amb motiu de l’allau de robatoris furts i actes delictius, sense precedents, que viuen els comerços d’Inca.

La presidenta d’Activa’t Inca comentà que la reunió tenia com a missió, en primer lloc, que el batle d’Inca, Virgili Moreno,  prengui consciència de la situació insostenible i sense precedents que viuen els comerciants. A més, demanam que des de l’Ajuntament d’Inca es deixin de banda les estadístiques i que s’escoltin els precs del sector i de les entitats que estan a peu de carrer.

Fruit d’aquesta tasca activa’t Inca ha traslladat una sèrie de mesures per prevenir i dissuadir robatoris i furts en zones comercials, que pot implementar l’Ajuntament d’Inca, i que és de voluntat política dur-les a terme:

1. Incrementar la presència policial a peu de carrer: La visibilitat de la policia en les zones comercials i els seus voltants actua com a gran mètode de dissuasió per als delinqüents.

2. Instal·lar càmeres de vigilància a la zona comercial i d’aparcaments al carrer: aquesta mesura ajuda a monitoritzar les àrees i dissuadir els furts i robatoris, a més de proporcionar proves en cas de delicte.

3. Millorar l’enllumenat públic: Zones ben il·luminades tendeixen a ser menys atractives per als delinqüents.

Per altra banda, l’entitat també ha sol·licitat que es posin en marxa els tràmits per sol·licitar una dotació de la Policia Nacional a la comarca d’Inca i del raiguer i cercar fórmules amb la Guàrdia Civil per a minorar els tediosos tràmits que es troben ciutadans i empresaris a l’hora d’interposar denuncies penals en relació a furts i robatoris i altres actes delictius.

A la reunió han assistit la presidenta d’Activa’t Inca Mar Nicolau, acompanyada d’empresaries de comerç d’Inca Úrsula Sebastià, Neus Nicolau, Amèlia Lladó i Teresa Casillas.

Per la seva part el batle d’Inca traslladà el seu compromís de continuar fent feina per resoldre les inquietuds i problemes que traslladi activa’t Inca dels diferents sectors empresarials.

Activa’t Inca per la seva banda anirà fent un seguiment de les mesures proposades i de la seva posada en marxa  per part de l’ajuntament per a traslladar-les al sector, millorant el canal comunicatiu Ajuntament / comerç d’Inca. 

Activa’t Inca Associació Empresarial  desde l’any 2015 ha estat treballant a peu de carrer dinamitzant els diferents sectors empresarials de la ciutat. A més representa i trasllada les inquietuts i necessitats dels diferents sectors empresarials d’Inca amb l’objectiu de millorar el teixit empresarial i l’economia de la ciutat. 

 

S’adjunten imatges de la reunió amb els més de 50 empresaris de comerç d’on sorgiren les peticions que s’han traslladat. 

Telèfons

650 895 170
649 052 153

Correu electrònic

info@activatinca.com

Adreça

07300 Inca
Illes Balears