Activa’t Inca demana a l’Ajuntament mesures per a garantir la seguretat de ciutadans i comerciants

28 febr. 2024

Més de 50 establiments donen el seu suport a la petició de l’associació empresarial local a causa de l’augment de la delinqüència i els robatoris que pateix la ciutat en els últims mesos.

L’associació empresarial Activa’t Inca demana a l’Ajuntament i més en concret al seu batle, Virgili Moreno, que s’adoptin les mesures necessàries per a garantir la seguretat ciutadana i dels comerços de la ciutat.

Aquesta petició, recolzada per més de 50 establiments, neix de la reunió que van mantenir els representants comercials dilluns passat amb la intenció de fer un front comú davant l’augment de la delinqüència i els robatoris que s’està visquent a Inca en els darrers mesos.

La presidenta d’Activa’t Inca, Mar Nicolau ha explicat que el to de la reunió va ser constructiu perquè el que volem és donar la nostra mà a l’Ajuntament perquè s’apliquin mesures efectives per a garantir la seguretat. Nicolau ha explicat que s’ha acordat sol·licitar una reunió amb el batle en el termini de temps més breu possible per a explicar les propostes que es van consensuar amb els comerciants en la passada reunió i posar solucions a aquests problemes.

Així, els comerciants proposen al consistori reivindicar la presència d’una dotació permanent i d’una comissària de la Policia Nacional. Asseguren que aquesta presència permetria que tant la Policia Local com la Guàrdia Civil puguin optimitzar millor la seva labor dins les seves pròpies competències.

Així mateix, els comerciants plantegen la necessitat que la ciutat compti amb més efectius de la policia local a peu de carrer. Es recorda que el passat 5 de febrer el consistori explicà que, de manera habitual, de dia hi havia tres patrulles policials per a vigilar tota la ciutat. Els comerciants creuen que aquesta dotació és totalment insuficient amb la població actual d’Inca.
A més, com a mesura dissuasiva i per a tenir més capacitat de reacció davant possibles incidents es creu necessari disposar de policia a peu en les zones comercials i especialment en les hores de tancament dels comerços.

De la mateixa manera, des d’Activa’t Inca es proposa una millora important de la il·luminació en les zones comercials. S’argumenta que existeixen carrers amb voravies poc il·luminades com per exemple la Gran Via Colom o places com la del Mercat Cobert on una major il·luminació i càmeres de vigilància, amb major resolució en les seves imatges, tindrien un efecte dissuasiu important i aclaridor si es delinqueix en un comerç.

En la seva carta al batle, a més, fan constar que molts actes delictius que pateixen comerços i la ciutadania no s’acaben denunciant. L’entitat planteja estudiar solucions que simplifiquin o agilitzin els tràmits per a formalitzar les denúncies i que així les estadístiques que es manegen reflecteixin millor la situació actual.

A continuació adjuntam còpia de la carta remesa al batle

Carta al batle d’Inca , Virgili Moreno , 26.02.24

 

Telèfons

650 895 170
649 052 153

Correu electrònic

info@activatinca.com

Adreça

07300 Inca
Illes Balears