Ja es poden posar denúncies a la Guardia Civil per internet

26 març 2024

No es poden denunciar tots els delictes, però sí alguns que afecten, entre d’altres al comerç, com son els furts.

La Guàrdia Civil ha anunciat a través dels seus perfils a xarxes socials que ja es poden interposar denúncies a través d’internet, emprant l’aplicació que s’ha anomenat EDenuncia.

No es poden posar totes les denúncies, però sí les  pèrdues, extraviaments, la troballa de documentació o efectes.

També es podran denunciar delictes com a sostracció de vehicles o sostracció a l’interior de vehicles.

De la mateixa manera, es poden denunciar per internet els furts, sempre que es tracti de sostraccions sense mediar violència o intimidació i no ‘estirades’, per exemple. Finalment, també es poden denunciar delictes sense autors coneguts.

Per efectuar una denúncia per internet, s’ha d’entrar a la web de la Guardia Civil  i fer clic a EDenuncia

Una vegada seleccionat el delicte, cal emplenar un formulari, aportant totes les dades personals, incloent el domicili. Després s’hauran de completar les dades del fet a denunciar, com a data, lloc, i es tindrà un espai al final més ampli per a explicar detalladament el succeït.

Finalment, s’imprimeix el justificant, i en el termini de tres dies, cal presentar-se al quarter de la Guàrdia Civil més proper per a formalitzar la denúncia amb el document d’identitat i fins i tot es poden aportar proves que demostrin els fets, si es tenen. 

Des d’activa’t Inca treballam per facilitar i difondre totes aquelles eines i accions  que milloren el dia a dia dels empresaris d’Inca i comarca. 

Telèfons

650 895 170
649 052 153

Correu electrònic

info@activatinca.com

Adreça

07300 Inca
Illes Balears